Sidor

fredag 6 april 2012

Tokyo (del 2)

Välkommen till Tokyo! Söta, flitiga och hjälpsamma, här får vi veta vägen till hotellet, var man köper tunnelbanekort och lite till. Vi känner oss mycket välkomna.

Oj, vilket hus! jag tappar hakan, har aldrig sett ett högre, direkt utanför stationen möts vi av glasfasaden uppåt himlen. Jag tycker om dig hus! Jag är en gillare av både gammalt och nytt.

Studenten och arkitekten, nu skall här fotas, glashuset uppåt himlen.


Vad äter vi? Första kvällen i Tokyo! "Ramen" säger Oscar och hans studentkompis Robin, som har anslutit sig till vårat lilla resesällskap. Det blev "Ramen", i automat beställer man den önskade rätten och betalar. Mustigt och gott!


Resesällskapet under körsbärsblom på väg till Kejsarens trädgård. Man får passa på att bli fotograferad av en Tokyobo när man har chansen.


Picknick i Kejsarens trädgård under Sakura. Vi slår oss ner och deltar i glädjen. Två japanskor gör verkligen skäl för Hanami, att titta på körsbärsblommorna.
Genom glaset på Tokyo inernational forum. 

Så här ser den ut inuti, taket som en båtkonstruktion, häftigt!

 Utanför Tokyo international forum. Jag brukar plocka med mig sten hem, men den här får ligga kvar.
 Oscar skriver sitt namn i listan (9) på café i Ginza, här är det exklusiva Tokyo, men också det måste ses.Ginza mot kvällningen. Var det inte precis här som Bob Harris (Bill Murray), åkte förbi med taxi och såg sig själv på en reklamskylt, i filmen "Lost in translation"?
 Påskafton i fiskehamnen på ett av alla Sushiställen. Vi hade en verkligt trevlig kväll, härlig Sushi, Sake och gott sällskap.

Asakusa, det gamla tempeldistriktet. Här är också marknad just nu, under körsbärsblomningens tid.Sumidaparken vid floden med samma namn. Här firas också, vi tar lunch innan vi vandrar vidare.

Cherry blossom boy

Restaurang på 52:a våningen i Shinjuku. Här är beviset, utsikten och sifferskylten vid hissen. Aldrig varit så högt upp i en byggnad, men nu fick jag se de röda lamporna på taken, de man ser i filmerna "Lost in translation" och "Babel". OH!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar